Fysioterapi har i mange år været anvendt til mennesker, hvor intensiv genoptræning har vist gode resultater efter en operation. Dette benytter vi os nu af hos dyrene, hvor fysioterapi i dag spiller en vigtig rolle for at opnå det bedste resultat af en operation. Men fysioterapi kan også bruges forud for en operation, som f.eks hjælp til gigtpatienter.

 

Fysioterapi kan medvirke til at:

 

Forbedre bevægelsesfunktion/gangmønster

Reducere smerte, hævelse og komplikationer

Hunden hurtigere kan genoptage normalt aktivitetsniveau

Forbedre muskelstyrke

Nedsætte risikoen for andre skader

Nedsætte behovet for smertestillende

Forbedre muskel-, nerve- og ledfunktio

 

Hvilke patienter vil have gavn af fysioterapi og genoptræning

 

Efter operation:

Er din hund blevet opereret på grund af et led-, muskel- eller knogle problem vil den sandsynligvis have smerter, nedsat bevægelighed og evt. muskeltab som følge heraf. For at din hund hurtigst muligt kan genvinde bevægelighed og styrke i muskler og led vil den have glæde af et individuelt træningsprogram. Et træningsprogram der inbefatter, fysioterapeutiske øvelser både her og hjemme samt kostvejledning. Træningsprogrammet vil blive lavet så det passer ind i Jeres families hverdag.

Erfaring viser at struktureret og korrekt genoptræning forbedrer resultatet af operationen og speeder helings processen op.

 

Gigtpatienter:

Hunde med gigt vil opleve smerte i forbindelse med bevægelse, dette vil typisk medføre, at hunden vil undgå at belaste pågældende led. Hunden vil belaste mindre og mindre og efterhånden vil dette resultere i muskeltab og herefter et endnu svagere led. Med fysioterapeutiske øvelser kan vi hjælpe hunden til at genvinde muskelstyrke og bedre led funktion. Behandling af gigtpatienter kan også indeholde massage, hjemmeøvelser og kostvejledning.

 

Særlige træningsbehov:

Der stilles ekstra store krav til vores brugs- og konkurrence hunde om at yde maksimalt. Dette kan betyde særlige behov for forebyggelse og behandling af skader. Dette inbefatter massage og fysioterapeutiste øvelser som giver din hund en bedre bevægelighed og en bedre ydeevne.

 

Kig forbi butikken eller ring på 24617863 og hør nærmere

 

1 konsultation koster 399 kr